אייקון מאוניברסיטת סנט-גאלן בשוויץ לאקדמית אשקלון

מאוניברסיטת סנט-גאלן בשוויץ לאקדמית אשקלון

ביום חמישי, 11/04/2019, אירח החוג לסיעוד במכללה האקדמית אשקלון, שתי אחיות מאוניברסיטת סנט-גאלן בשוויץ: גב' אלינור ארר, מומחית בסיעוד אונקולוגי ופליאטיבי ופרופ' בריג'יט ווסלר דיקאנית הפקולטה למקצועות הבריאות וסגנית הנשיא, במטרה לקדם שיתוף פעולה בין החוג לסיעוד במכללה לבין החוג לסיעוד באוניברסיטת סנט-גאלן בשוויץ. פגישת ההיכרות נערכה בהשתתפות ראש החוג לסיעוד במכללה, פרופ' טובה הנדל וסגל המרצים הבכירים של החוג.

פרופ' הנדל הציגה את המבנה הכללי של תכנית הלימודים ולבקשת האורחות גם את תכנית הלימוד בסיעוד בקהילה.

ד"ר רסמיה אבו-רביע נתנה סקירה על אוכלוסיית הבדואים בנגב, מעמד האישה הבדואית לפעולות לצמצום מחלות גנטיות במגזר הבדואי כתוצאה מנישואין במשפחה.

ד"ר בלה סביצקי תיארה את סמינר המחקר של הסטודנטים בשנה ד' והציגה מספר דוגמאות וכן סקרה את עבודות המחקר המתקיימות עתה בחוג.

בהמשך, נערך סיור והדרכה במרכז הסימולציה של החוג ע"י גב' רחלי סילברן. האורחות הביעו התפעלות מרמת הטכנולוגיה המתקדמת במרכז ומרמת הלימודים הגבוהה בחוג.

לסיום, רחלי התנדבה לערוך לאורחות סיור בעוטף עזה ובקיבוצים הסמוכים במטרה להציג את דרך החיים בקיבוץ והתמודדות היומיומית של תושבי הדרום והעוטף.

זה היה ביקור ראשון ליצירת הקשר והמשך שיתוף הפעולה עם החוג באוניברסיטת סנט-גאלן.