אייקון הכנס השני לשוויוניות בבריאות בפריפריה: הצפון והדרום תחת מתקפה

הכנס השני לשוויוניות בבריאות בפריפריה: הצפון והדרום תחת מתקפה

ביום חמישי ה- 27.6.24 התקיים באוניברסיטת בן גוריון הכנס השני לשוויוניות בבריאות בפריפריה. הכנס הינו הכנס השני בסדרה של כנסים העוסקים בפערים בבריאות בפרפריה הצפונית והדרומית (בשנה שעברה התקיים הכנס במרכז הרפואי זיו בצפת). הכנס נערך בשותפות של ביה"ס לבריאות הציבור והפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, המנהל לתכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות, המכללה האקדמית אשקלון, המרכז הרפואי ברזילי באשקלון, המרכז הרפואי סורוקה בב"ש, המרכז הרפואי אסותא באשדוד והמרכז הרפואי זיו בצפת.

נשיא המכללה, פרופ' חיים ברייטברט, ופרופ' קרן דופלט מהחוג לבריאות הציבור היו חברים בוועדה המארגנת ובוועדה המדעית של הכנס. פרופ' ברייטברט נשא ברכה בפתיחת הכנס, ופרופ' דופלט הנחתה מושב שעסק בתפקיד האקדמיה בצמצום פערים בבריאות בפריפריה.

בצד תצוגת פוסטרים, נשאו בכנס דברים שר הבריאות, חה"כ מר אוראיל בוסו, מנכ"ל משרד הבריאות, מר משה בר סימן טוב, ראש עיריית שדרות, מר אלון דוידי, גב' איילת גרינבאום אריזון, סמנכ"לית מִנהל תכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות, מנהלי המרכזים הרפואיים (פרופ' סלמאן זרקא מזיו, פרופ' חזי לוי מברזילי, ד"ר שלומי קודיש מסורוקה ד"ר ארז ברנבאום מאסותא אשדוד), דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רלי הרשקוביץ, דיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אורלי אבני, מנהלי מחוזות של הקופות בצפון (ד"ר מרדכי דיין) ובצפון (תא"ל במיל' מיכל תשובה), עו"ס ציפורה בן-נון, מנהלת מרכז חוסן באופקים, ד"א אורי יצקר, מנהל השירות הפסיכיאטרי במרכז הרפואי זיו, ועוד.

משרד הבריאות פועל ללא לאות לצמצום הפערים. כל הדוברים הסכימו על הצורך בשיתוף פעולה של כל הנוגעים בדבר לצורך חיזוק מערכת הבריאות בדרום ובצפון, הסדרת השדות הקליניים לצורך הגדלת מכסת הסטודנטים בכל מקצועות הבריאות כדי להתמודד עם המחסור בכ"א באזורי הפריפריה, אסון השבעה באוקטובר העלה ביתר שאת את הצורך בעיבוי השירותים לבריאות הנפש ואת תפקידן המרכזי של הרשויות המקומיות כחלק ממערך הבריאות, החוסן והקהילתיות של התושבים.

בתמונות: נשיא המכללה, פרופ' חיים ברייטברט, מברך; ופרופ' קרן דופלט מהחוג לבריאות הציבור עם שר הבריאות, חה"כ אוריאל בוסו.