
מועמדים יקרים,
לאחר שנים רבות של הוראת לימודי כלכלה על כל תחומיה ולאחר שהכשרנו אלפי בוגרים מתחום הכלכלה, ראתה המועצה להשכלה גבוהה לנכון לאשר למכללה לימודי תואר שני (M.A.ׂ) בכלכלה יישומית. אישור זה התקבל לאחר בדיקה יסודית של מומחים בתחום שהעריכו מאוד את מבנה התכנית ומטרותיה.
אני שמחה להציג בפניכם, מועמדים יקרים, את התכנית וייחודה בתחום. שלא כמו תכניות לימוד בכלכלה שנלמדו עד כה במוסדות השונים, תכנית זו מתמקדת בצד היישומי של התאוריה הכלכלית ותדגיש את ההשלכות של הצד היישומי על המערכת הבנקאית וכלכלת ישראל. המטרה היא להכשיר בוגרים בתפקידי מפתח בכלכלת ישראל והמערכת הבנקאית.
צוות מינהלי וסגל בכיר ממתינים לכם וישמחו להנעים את שהותכם במכללה. הסגל הבכיר בתכנית נמנה על מומחי התחום, ביניהם מומחים מעולם הבנקאות והכלכלה בארץ.
בברכת הצלחה,
פרופ' שושנה נוימן
דיקנית הפקולטה לכלכלה
בשבוע הפתוח תהיה לך אפשרות להיחשף לתוכניות הלימוד, לסגל המרצים, תנאי קבלה, ימי לימוד וכמובן לפגוש את יועצי הלימודים שלנו
מצפים לראותכם!
להרשמה https://bit.ly/3nInmsK
שבוע פתוח | 1-5.2.21 | המכללה האקדמית אשקלון
מערכת ההשכלה הגבוהה בארץ פועלת באמצעות ארבעה סוגי מוסדות: אוניברסיטאות, מכללות ציבוריות, מכללות חוץ תקציביות ומכללות להוראה.
האוניברסיטאות, המכללות הציבוריות והמכללות להוראה הן מוסדות שפועלות במסגרת ממלכתית וכפופות להחלטות הועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה, ולכן שכר הלימוד בהן נקבע על ידי המועצה להשכלה גבוהה ונמצא תחת פיקוח של הות"ת. עם המוסדות הממלכתיים נמנית גם המכללה האקדמית אשקלון ושכר הלימוד קבוע כמו באוניברסיטאות בארץ, בעוד שהמכללות החוץ תקציביות גובות שכר לימוד שאינו מפוקח ואינו קבוע על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
שכר הלימוד שנקבע על ידי המל"ג לשנת הלימודים תשפ"א במוסדות הממלכתיים הינו 10,198 לתואר ראשון ו- 13,780 לתואר שני. שכר הלימוד צמוד למדד יולי 2020.
בנוסף לפיקדון/ מענק שחרור משירות בצה"ל, חיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי זכאים גם לשנה חינם לתלמידי התואר הראשון. המכללה האקדמית אשקלון מוכרת בחוק עידוד השכלה בנגב ובגליל שמעניק פטור משכר לימוד בשנה א, לחיילים משוחררים, בוגרות שירות לאומי ובוגרי שירות אזרחי (הזכאות היא לחמש שנים מיום השחרור).
זכאים למימון
חייל/ת משוחרר המחזיק בתעודת שחרור בכבוד זכאי ל 100% מההטבה.
בוגר/ת שירות לאומי 23 חודשים זכאי למלוא ההטבה.
בוגר/ת שרות לאומי 12 חודשים זכאי למחצית ההטבה.
שרות אזרחי 12 חודשים זכאי למלוא ההטבה.
הזכאות הינה למשך 5 שנים מיום סיום שירות החובה, על פי חוק חיילים משוחררים.
המרכז להכוונה תעסוקתית וקשרי תעשייה במכללה, שם לו למטרה לחשוף הזדמנויות תעסוקתיות הן לסטודנטים והן לבוגרי המכללה והכוונתם לתעסוקה, לארגן ירידי תעסוקה וימי "זרקור" של מעסיקים משמעותיים לסטודנטים ובוגרי המכללה, לפעול בהתמדה ליצירת קשרים עם מפעלים ומעסיקים במשך כל השנה, לארגן סדנאות בנושא הכוונה תעסוקתית, כתיבת קורות חיים והכנה לראיון עבודה.
מערכת לניהול/חיפוש משרות (ACDEME) אשר נרכשה באמצעות המכללה, הוכחה כיעילה ומאפשרת כלים ניהוליים בתהליך התאמה, כתיבת קורות חיים מקצועיים וכן מיון וגיוס מועמדים לעבודה. המערכת זמינה באתר המכללה תחת הכותרת "הכוונה תעסוקתית" ומאפשרת איתור משרות ביעילות ובמהירות.