אייקון איך לעבור בהצלחה ראיון עבודה?

איך לעבור בהצלחה ראיון עבודה?

המכללה האקדמית אשקלון > הכוונה תעסוקתית > המרכז לפיתוח קריירה > איך לעבור בהצלחה ראיון עבודה?

האם מי שעובר בהצלחה את ראיון העבודה ומתקבל לעבודה הוא העובד הטוב ביותר, או זה שיודע לשווק את עצמו הכי טוב?

למראיין אין כל דרך לדעת מי יהיה העובד הטוב ביותר, ולכן יתקבל לעבודה מי שהצליח "למכור את עצמו" הכי טוב. לרוב זה יהיה האדם שמודע להשפעת הרושם הראשוני ושפת הגוף שלו על המראיין, זה שיודע היטב מה "הצד" החזק והבולט שלו ואיך הוא יכול לתרום לארגון, ובקיצור- זה שפשוט מגיע מוכן.

 

כדי שגם אתם תגיעו מוכנים לראיון עבודה ותעברו אותו בהצלחה, להלן 10 הכללים המרכזיים:

 

1. גישה חיובית.

מהי הדרך שבה אנו בוחרים להסתכל על המציאות בכלל, ולעל תהליך הקבלה לעבודה בפרט. מה ה"סיפור" שאנחנו מספרים על עצמנו, כדאי מאוד שימוקד בעוצמות שלנו ולא במה שחסר לנו. גישה חיובית מקרינה גם על בטחון עצמי גבוהה והתלהבות (להראות שאני מעוניין בתפקיד ומתחבר אליו) וזה מה שהמראיין מחפש לראות אצל המועמד הפוטנציאלי.

 

2. הופעה חיצונית ושפת גוף.

חשוב לשים דגש על שפת גוף פתוחה: יציבה זקופה (גם עמידה וגם בישיבה), ליישר מבט, לזכור לחייך, תנועות ידיים מתונות שיכולות לסייע להעביר את המסר הטוב ביותר.

 

3. ללמוד על הארגון והתפקיד מכל מקור אפשרי.

להיכנס לאתר האינטרנט של החברה (במידה ויש), לבדוק האם לחברה יש חזון , מהו המבנה הארגוני. במידה ויש לכם מכרים שעובדים או מכירים את הארגון אל תהססו להרים טלפון ולקבל מהם מידע נוסף.

 

4. למה דווקא אתה?

הכן מהן 8 היתרונות בהן אתה בולט ביותר, וכיצד הן יכולות לעזור לך לבצע את התפקיד על הצד הטוב ביותר. יש לבחור לפני כל ראיון עבודה את 4 היתרונות הבולטים אצלך (מתוך ה- 8) שרלוונטיות ביותר לתפקיד, ולדעת גם להדגים כיצד הן באות לידי ביטוי.

 

5. להתכונן בבית.

ערוך בבית סימולציה על מתן תשובות לשאלות האופייניות בראיון עבודה. דגש מיוחד יש לשים על השאלות המורכבות ביותר כמו: מדוע עזבת את מקום העבודה האחרון שלך? איזו תכונה בך היית משפר? איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

 

6. השאר את הגישה שלילית בבית.

לעולם לא להגיד אף מילה רעה על מקום העבודה הקודם או הבוס הקודם שלך. כדי לא להיתפס כמי שלא לוקח אחריות, או לא נאמן למקום העבודה שלו או ככזה שמתקשה להסתדר עם סמכות.

 

7. לא לפחד משתיקה בראיון עבודה.

סיימת לדבר- שים נקודה ותמתין בסבלנות לשאלה הבאה. הצורך להמשיך לדבר גם אחרי שסיימת (רק כדי להימנע משתיקה), עלול לגרום להתפזרות מיותרת.

 

8. לשדר נחישות – זה התפקיד שלי.

לא מדובר בהתנשאות, אלא בידיעה שאני האדם המתאים ביותר לתפקיד.

 

9. לא לסיים תשובה באופן שלילי בראיון.

גם אם התשובה לשאלה היא לא, יש להוסיף מיד אחרי הלא- מה כן.

לדוגמא: יש לך ניסיון קודם? " לא, אך מאחר ואני בעל יכולת למידה עצמית גבוהה ואני מוכן להשקיע הרבה מאוד כדי להצליח בתפקיד, אתה תשמח לראות באיזו מהירות אשתלב בתפקיד".

 

10. לשאול את המראיין שאלות.

שאילת שאלות ענייניות הן על התפקיד והן על הארגון, ישדרו למראיין כי אתה בטוח בעצמך ויכול לראות את עצמך משתלב בארגון.

 

בהצלחה!

 

לקובץ הדפסה לחץ כאן

 

AAC Version 2.9