
תכנית לימודים
המכללה האקדמית אשקלון » חוגי לימוד » בית הספר למדעי הבריאות » .B.Sc במדעי התזונה » תכנית לימודיםתכנית הלימודים משלבת בין קורסי מבוא במדעי הטבע, מדעי ההתנהגות והחברה, לבין קורסי ליבה והתמחות בתחומי העיסוק המגוונים של תזונה קלינית וקהילתית. כמו כן, בתכנית קורסים מתודולוגיים המאפשרים לסטודנטים התנסות אמפירית בתחומי התזונה והבריאות השונים הלכה למעשה. לימודי המתודולוגיה בתחום מידענות ואוריינות תזונה תורמים לעצמאות בהשגת חומרים, תקשורת ושיתוף ברשתות חברתיות – המאפשרים להשתלב בפעילות קהילתית ולשמש מקור ידע והדרכה לשירות הציבור. התכנית היא תלת שנתית, ועוד שנה של סטאז' שהסטודנטים משלימים באופן עצמאי.
תכנית לימודים לתואר "בוגר B.Sc. במדעי התזונה
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז |
קורסי מבוא | קורסי מבוא | ||
מבוא לביולוגיה של התא | 2 | ביולוגיה של התא- פרקים נבחרים | 2.5 |
עקרונות בבריאות הציבור | 2 | פרקים נבחרים בתזונת האדם א' | 2 |
מבוא לאפידמיולוגיה | 2 | מבוא לפסיכולוגיה התפתחותית | 2 |
מבוא לפסיכולוגיה | 2 | הכרת המזון א' | 1.5 |
כימיה כללית | 3.5 | כימיה אורגנית | 3.5 |
פיזיקה כללית | 2.5 | אנטומיה ופיזיולוגיה א' | 3 |
יסודות המתמטיקה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי | 3 | מדעי המזון – מרכיבים ותהליכים | 3.5 |
לימודי מתודולוגיה | לימודי מתודולוגיה | ||
מיומנויות מחשב | 0 | מקורות מידע בינלאומיים וישראליים בבריאות | 1 |
מידענות רפואית ואוריינות בתזונה קלינית | 0 | ||
יהדות ויצירה יהודית | שיטות מחקר כמותיות | 2.5 | |
תזונה , בריאות ואתיקה רפואית במקרא ובספרות הבתר- מקראית | 4 |
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז | |||
קורסי ליבה | קורסי ליבה | |||||
אנדוקרינולוגיה הומנית- היבטים מטבוליים ותזונתיים | 2 | פעילות גופנית כחלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא | 0 | |||
מיקרוביולוגיה כללית | 3 | עקרונות בתורת האימונולוגיה ואלרגיה | 2 | |||
פיזיולוגיה של המאמץ | 2.5 | תזונה דיאטטית וקלינית א' | 3.5 | |||
הכרת המזון ב' | 1.5 | פרקים נבחרים בתזונת האדם ב' | 2 | |||
פתולוגיה כללית ומערכתית | 3 | פתולוגיה כללית ומערכתית | 3 | |||
ביוכימיה קלינית | 7 | פרמקולוגיה | 2 | |||
אנטומיה ופיזיולוגיה ב' | 4 | |||||
לימודי מתודולוגיה | טוקסיקולוגיה של המזון | 3.5 | ||||
ביוסטטיסטיקה א' | 2.5 | פרקים בגנטיקה | 5 | |||
לימודי מתודולוגיה | ||||||
ביוסטטיסטיקה ב' | 2.5 | |||||
שיטות מחקר איכותניות | 2 | |||||
שיטות מחקר כמותיות | 2.5 |
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז |
קורסי ליבה | קורסי ליבה | ||
תפקידי הדיאטן בביה"ח | 2 | תזונה ומוח – מתחילת החיים לגיל מבוגר | 1 |
הטיפול בהשמנה והפרעות אכילה | 3 | תזונה בקהילה- צרכים ושירותים במעגל החיים והסעדה ציבורית | 2 |
חינוך, הדרכה וייעוץ אישי/קבוצתי | 2 | תזונת ילדים לגדילה בבריאות ובחולי | 2 |
הזדקנות | 2 | מטבח מוסדי | 2 |
נוטרגנטיקה- הקשר בין תזונה לגנטיקה | 2 | רגולציה של המזון | 1 |
אפידמיולוגיה קלינית במאה ה-21 השמנה, סוכרת והתסמונת המטבולית | 2 | סדנאות מומחים | 4 |
תזונה דיאטטית וקלינית ב | 3.5 | קורסי בחירה (2 מהרשימה) | |
תזונה, פעילות גופנית/ כושר ומחלות כרוניות | 2 | אנתרופומטריה | 0 |
תרומת מדעי ההתנהגות והחברה למגעי הבריאות | 2 | מבוא למחקרים קליניים | 0 |
בין תזונה ומחלות נפש | 2 | רוקחות טבעית – תוספי תזונה, חומרי טבע ויחסי גומלים | 2 |
סדנאות מומחים | 4 | עקרונות התזונה לעוסקים בספורט | 2 |
קורסי בחירה (2 מהרשימה) | |||
מיקרונוטריינטים בתזונת האדם | 0 | ||
צמחי מרפא ברפואה מודרנית | 2 | סמינר | |
עקה חמצונית והשפעתה על תוחלת החיים | 0 | סמינר עבודת שטח בתחום תזונה קלינית וקהילתית | 2 |
פרוביוטיקה וחיידקי המיקרובים | 0 | יהדות ויצירה יהודית | |
מזון- פונקציונאלי- מעבר לערך התזונתי | 2 | הלכה ומנהג | 2 |
סמינר | |||
סמינר בתזונת האדם | 1 | ||
יהדות ויצירה יהודית | |||
הלכה ומנהג | 2 |
תכנית הלימודים בחוג מוצעת במתכונת מורחבת. סה"כ שעות לתואר 147 ש"ס.
ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים לפי קביעת המכללה
.