מאמינים בשינוי חברתי?

אייקון .B.S.W תכנית להסבת אקדמאים

.B.S.W תכנית להסבת אקדמאים

המכללה האקדמית אשקלון > הפקולטה לעבודה סוציאלית > .B.S.W תכנית להסבת אקדמאים

התכנית מקנה ידע ומיומנויות לעבודה עם הפרט, הקבוצה והקהילה. היא מכשירה עובדים סוציאליים להתמודדות עם בעיות של אבטלה, אלימות, סמים ועוני. התמודדות יעילה עם בעיות אישיות וחברתיות מחייבת יישום של גישה מערכתית, נוסף על הטיפול הפרטני המסורתי. תכנית הלימודים עוסקת בנושאים אלו בהרחבה. דגש מיוחד ניתן להיבטים הטיפוליים והיישומיים לצד היבטים רחבים של החברה בישראל ושינוי מדיניות.

עם קבלת התואר הראשון בעבודה סוציאלית מוסמכים הבוגרים להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים ולעבוד במקצוע.

התכנית להסבת אקדמאים מכירה בלימודי התואר הראשון של הסטודנטים ומאפשרת להם לרכוש מקצוע מבוקש במהלך שתי שנות לימוד. היא מיועדת לבעלי תואר ראשון שממוצע הציונים שלהם הוא 83 ומעלה שמעוניינים להשתלב בתחום הטיפול והרווחה.

קרא עוד

אייקון ייחודיות

ייחודיות

הבא הקודם
אייקון חדשות והודעות

חדשות והודעות

הבא הקודם
יום פתוח 2.2.18

יום פתוח לתואר ראשון ושני

2.2.18 החל מהשעה 09:00 בבוקר

מה מצפה לכם ביום הפתוח?

המכללה האקדמית אשקלון פותחת את שעריה לכלל המועמדים המעוניינים ללמוד במכללה. ביום הפתוח יפגשו אתכם היועצות של המרכז לייעוץ והרשמה, ראשי החוגים או סגניהם, מדור שכר לימוד, דיקאן הסטודנטים, מרכז תמיכה לסטודנטים עם צרכים מיוחדים. ביום הפתוח תוכלו לקבל כל מידע רלוונטי שיעזור לכם לקבל החלטה נבונה הן לגבי מקצוע הלימוד שתבחרו והן לגבי כל התנאים האחרים שמאפשרים לקבל החלטה לגבי מוסד הלימוד שבו תרצו ללמוד.

ביום הפתוח תוכלו להתרשם מהקמפוס היפה של המכללה והמתקנים המשוכללים שמציעה המכללה במהלך כל שנות הלימוד לתואר. בין היתר תוכלו להתרשם ממעבדות לימוד, מעונות, ספרייה ועוד.

שכר לימוד אוניברסיטאי

מערכת ההשכלה הגבוהה בארץ פועלת באמצעות ארבעה סוגי מוסדות: אוניברסיטאות, מכללות ציבוריות, מכללות חוץ תקציביות ומכללות להוראה.

האוניברסיטאות, המכללות הציבוריות והמכללות להוראה הן מוסדות שפועלות במסגרת ממלכתית וכפופות להחלטות הועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה, ולכן שכר הלימוד בהן נקבע על ידי המועצה להשכלה גבוהה ונמצא תחת פיקוח של הות"ת. עם המוסדות הממלכתיים נמנית גם המכללה האקדמית אשקלון ושכר הלימוד קבוע כמו באוניברסיטאות בארץ, בעוד שהמכללות החוץ תקציביות גובות שכר לימוד שאינו מפוקח ואינו קבוע על ידי המועצה להשכלה גבוהה.

שכר הלימוד שנקבע על ידי המל"ג לשנת הלימודים תשע"ז במוסדות הממלכתיים הינו 10,137 לתואר ראשון ו- 13,698 לתואר שני. שכר הלימוד צמוד למדד יולי 2016.

שנה ראשונה חינם

בנוסף לפיקדון/ מענק שחרור משירות בצה"ל, חיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי זכאים גם לשנה חינם. המכללה האקדמית אשקלון מוכרת בחוק עידוד השכלה בנגב ובגליל שמעניק פטור משכר לימוד בשנה א, לחיילים משוחררים, בוגרות שירות לאומי ובוגרי שירות אזרחי (הזכאות היא לחמש שנים מיום השחרור).

זכאים למימון

חייל/ת משוחרר המחזיק בתעודת שחרור בכבוד זכאי ל 100% מההטבה.

בוגר/ת שירות לאומי 23 חודשים זכאי למלוא ההטבה.

בוגר/ת שרות לאומי 12 חודשים זכאי למחצית ההטבה.

שרות אזרחי 12 חודשים זכאי למלוא ההטבה.

הזכאות הינה למשך 5 שנים מיום סיום שירות החובה, על פי חוק חיילים משוחררים.

הכוונה תעסוקתית

המרכז להכוונה תעסוקתית וקשרי תעשייה במכללה, שם לו למטרה לחשוף הזדמנויות תעסוקתיות הן לסטודנטים והן לבוגרי המכללה והכוונתם לתעסוקה, לארגן ירידי תעסוקה וימי "זרקור" של מעסיקים משמעותיים לסטודנטים ובוגרי המכללה, לפעול בהתמדה ליצירת קשרים עם מפעלים ומעסיקים במשך כל השנה, לארגן סדנאות בנושא הכוונה תעסוקתית, כתיבת קורות חיים והכנה לראיון עבודה.

מערכת "אקדמי" (ACDEME) אשר נרכשה באמצעות המכללה, הוכחה כיעילה ומאפשרת כלים ניהוליים בתהליך התאמה, כתיבת קורות חיים מקצועיים וכן מיון וגיוס מועמדים לעבודה. המערכת זמינה באתר המכללה תחת הכותרת "הכוונה תעסוקתית" ומאפשרת איתור משרות ביעילות ובמהירות.

אלתא-לוגו
משרד התיירות