תוכנית הלימודים ברמת המוסמך שמה דגש על עבודה סוציאלית כפרופסיה לקידום שינוי אישי וחברתי. משמעות הדבר היא שעל העובד הסוציאלי כמטפל להיות עם ראייה מערכתית רחבה, עם יכולת אינטגרטיבית הן בין הפרט, המשפחה והקהילה, והן בין התיאוריה, המחקר וצרכי השדה, ועם יכולת להעמיד את המובן מאליו לביקורת במטרה לקדם שינוי אישי וחברתי.

מטרתה העיקרית הנה להכשיר עובדים סוציאליים לתפקידים מתקדמים בתחומים של טיפול ביחיד, במשפחה ובקהילה, פיתוח מדיניות, וניהול. תוכנית הלימודים מתמקדת בהקניית ידע ומיומנויות התערבות בטיפול בזקן ובפיתוח ידע מקצועי ובהשמתו במטרה להכשיר עובדים סוציאליים בעלי תואר ראשון לעיסוק בפרקטיקה מתקדמת, ולמילוי תפקידי ניהול והדרכה בשירותים חברתיים.

 

התוכנית מאפשרת לעובד הסוציאלי להעמיק את הידע התיאורטי, האמפירי והמעשי תוך הקניית ראייה רחבה של צרכי הפרט, המשפחה, הקהילה, והחברה, וראייה ביקורתית שמעודדת הערכה מושכלת של השירות החברתי. מכאן, התוכנית כוללת קורסים המשמשים את העובדים הסוציאליים העוסקים באוכלוסייה מגוונת, וכוללים היבטים טיפוליים, מדיניים, ניהוליים, ומחקריים.

במהלך השנה השנייה לומדים הסטודנטים פרקטיקום וסמינריון בתחום הטיפול המשפחתי או האינטגרטיבי

(לבחירה). בנוסף, כחלק מהדרישות לקבלת התואר, על הסטודנטים להגיש עבודת גמר מסכמת. העבודה מאפשרת לסטודנט להוכיח את יכולתו לשלב בין התיאוריה לפרקטיקה, בהתבסס על החומר הנלמד ועל התכנים שעלו בקורסי הפרקטיקום.

הלימודים נפרסים על פני שנתיים אקדמיות (ארבעה סמסטרים) והם מתקיימים ביום לימודים מלא (לא כולל קורס אנגלית, במידת הצורך). התנאים לקבלת תעודת מוסמך בעבודה סוציאלית הם סיום בהצלחה של כל הקורסים, הסמינריונים וקורסי הפרקטיקום והגשת עבודת הגמר.

AAC Version 2.9