אייקון תואר ראשון .B.Sc במדעי התזונה

תואר ראשון .B.Sc במדעי התזונה

המכללה האקדמית אשקלון > ביהס למדעי הבריאות > החוג למדעי התזונה > תואר ראשון .B.Sc במדעי התזונה

מטרת התכנית

מטרת התכנית המוצעת היא לאפשר לתלמידים ללמוד, להבין ולרכוש מיומנויות בתחום מדעי התזונה המונעת, הקלינית והטיפולית, ואף לרכוש מיומנויות קידום בריאות בתחום הקהילתי. מעבר לבסיס המדעי במדעי החיים, המזון והתזונה, יילמדו שיטות מחקר, בריאות הציבור, גישה קהילתית, היכרות עם שירותי תזונה והסעדה ציבורית, ניהול קהילתי של אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, והגיל השלישי ובעוני תזונתי. זאת, כדי לאפשר השתלבות מקצועית בתחומים מגוונים שבהם מעורבת התזונה המונעת והקלינית, ובבריאות הציבור.

התכנית נועדה לכל המבקש להשתלב בעבודה במגוון תפקידים בתחום התזונה והדיאטה במערכת הבריאות. וכן, לעובדים במערכת הבריאות בישראל המבקשים לרכוש השכלה אקדמית בתחום עבודתם לשם קידומם המקצועי.

תכנית הלימודים

תכנית הלימודים משלבת בין קורסי מבוא במדעי הטבע, מדעי ההתנהגות והחברה, לבין קורסי ליבה והתמחות בתחומי העיסוק המגוונים של תזונה קלינית וקהילתית. כמו כן, בתכנית קורסים מתודולוגיים המאפשרים לסטודנטים התנסות אמפירית בתחומי התזונה והבריאות השונים הלכה למעשה. לימודי המתודולוגיה בתחום מידענות ואוריינות תזונה תורמים לעצמאות בהשגת חומרים, תקשורת ושיתוף ברשתות חברתיות – המאפשרים להשתלב בפעילות קהילתית ולשמש מקור ידע והדרכה לשירות הציבור. התכנית היא תלת שנתית, ועוד שנה של סטאז' שהסטודנטים משלימים באופן עצמאי.

 

תכנית לימודים לתואר "בוגר  B.Sc. במדעי התזונה 

סמסטר א'

נ"ז

סמסטר ב'

נ"ז

קורסי מבוא

מבוא לביולוגיה של התא

2

ביולוגיה של התא- פרקים נבחרים

2.5

מבוא לאפידמיולוגיה

2

פרקים נבחרים בתזונת האדם א

2

מבוא לפסיכולוגיה

42

מבוא לפסיכולוגיה התפתחותית

2

כימיה כללית

3.5

הכרת המזון א'

1.5

פיזיקה כללית

2.5

כימיה אורגנית

3.5

יסודות המתמטיקה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי

3

אנטומיה ופיזיולוגיה

3

 

 

מדעי המזון

2.5

לימודי מתודולוגיה

מיומנות מחשב

1

מקורות מידע בינלאומיים וישראליים בבריאות

1

 

 

מידענות רפואית ואוריינות בתזונה קלינית

0

 

 

שיטות מחקר כמותיות

2.5

 

 

שיטות מחקר איכותניות

2

יצירה יהודית

תזונה, בריאות ואתיקה רפואית במקרא ובספרות הבתר- מקראית

2

 

 

 

סמסטר א'

נ"ז

סמסטר ב'

נ"ז

קורסי ליבה

אנדוקרינולוגיה הומנית- היבטים מטבוליים ותזונתיים

2

פעילות גופנית כחלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא

0

ומיקרוביולוגיה כללית

3

עקרונות בתורת האימונולוגיה ואלרגיה

2

פיזיולוגיה של המאמץ

2.5

תזונה דיאטטית וקלינית א'

5

משק המחים והמלחים

1

פרמקולוגיה

2

פתלוגיה כללית

4

טוקסיקולוגיה של המזון

2.5

ביוכימיה קלינית

7

פרקים בגנטיקה

5

הכרת המזון ב'

1.5

פרקים נבחרים בתזונת האדם

2

אנטומיה ופיזיולוגיה ב'

4

מזונות פונקציונליים

2

לימודי מתודולוגיה

ביוסטטיסטיקה א'

2.5

ביוסטטיסטיקה ב'

2.5

סמסטר א'

נ"ז

סמסטר ב'

נ"ז

קורסי ליבה

תפקידי הדיאטן בביה"ח

2

תזונת ומוח- מתחילת החיים לגיל מבוגר

1

הטיפול בהשמנה והפרעות אכילה

3

רגולציה של המזון

1

חיננוך, הדרכה וייעוץ אישי/קבוצתי

2

תזונת ילדים לגדילה בבריאות ובחולי

2

אפידמיולוגיה קלינית במאה ה-21 השמנה, סוכרת והתסמונת המטבולית

2

מטבח מוסדי

2

פתולוגיה מערכתית

2

תזונה בקהילה- צרכים ושירותים במעגל החיים והסעדה ציבורית

2

תזונה דיאטטית וקלינית ב'

5

מינרלים וויטמינים

2

תזונה, פעילות גופנית/כושר ומחלות כרוניות

2

סדנאות מומחים

2

תזונה קלינית מעשית

2

מבוא לביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה

2

סדנאות מומחים

2

 

 

בין תזונה למחלות נפש

2

 

 

יצירה יהודית

מנהג והלכה

2

 

 

קורסי בחירה- 4 מתוך הרשימה

מיקרואלמנטיים

1

נוטרוגנטיקה

2

מחקרים קליניים כלים וכללים G.C.P.

2

חיידקי המירקרובים

1

 

 

קורסי בחירה

2

סמינר

סמינר בתזונת האדם

1

סמינר עבודת שטח בתחום תזונה קלינית וקהילתית

2

תכנית הלימודים בחוג מוצעת במתכונת מורחבת. סה"כ שעות לתואר 142 ש"ס.

ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים לפי קביעת המכללה

סגל המרצים

בראש החוג עומדת פרופ' ניבה שפירא, דיאטנית קלינית חוקרת ויועצת לפיתוח מזון וחקלאות בריאה. פרופ' שפירא הרצתה בבית הספר למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל אביב ובמכללת תל חי. יחד אתה מלמדים מרצים וחוקרים בכירים מתחומי מחקר שונים: רפואה, תזונה ומזון, בריאות הציבור, מדעי החברה ועוד. סגל המרצים משלב מצוינות בהוראה ומחקר פעיל ועיסוק קליני בשדה. הסגל האקדמי והמנהלי מלוה את הסטודנט לאורך כל שנות התואר ובסיום לימודיו.

תנאי קבלה 

חוג לימודיםממוצע בגרותפסיכומטרידרישות נוספותחריגים (עד 10% מכלל המתקבלים)
.B.Sc במדעי התזונה90550אישור היעדר רישום פליליקבלה בתנאי שנה א' לבעלי בגרות 93 ופסיכומטרי 520.

לפירוט נוסף אודות תנאי הקבלה לחץ כאן

תנאי הקבלה נכונים למועד הפרסום, המכללה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את תנאי הקבלה מעת לעת על פי שיקול דעתה.

מועמדים שנתוני הקבלה אינם עומדים בדרישות המפורטות לעיל או שברשותם תעודות על לימודים קודמים, יוכלו להגיש בקשה לוועדת חריגים. 

מומלץ ליצור קשר עם מרכז ייעוץ והרשמה בטלפון: 9990* סמוך למועד הרישום.

AAC Version 2.9