תואר ראשון .B.Sc במדעי התזונה
המכללה האקדמית אשקלון > ביהס למדעי הבריאות > החוג למדעי התזונה > תואר ראשון .B.Sc במדעי התזונהמטרת התכנית
מטרת התכנית המוצעת היא לאפשר לסטודנטים ללמוד, להבין ולרכוש מיומנויות בתחום מדעי התזונה המונעת, הקלינית והטיפולית, וכן לרכוש מיומנויות קידום בריאות בתחום הקהילתי. מעבר לבסיס המדעי במדעי החיים, המזון והתזונה, יילמדו קורסים כגון: שיטות מחקר, בריאות הציבור,היכרות עם שירותי תזונה והסעדה ציבורית, ניהול קהילתי של אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, הגיל השלישי, עוני תזונתי וזאת כדי לאפשר השתלבות מקצועית, יוזמה וקידום בתחומים מגוונים שבהם מעורבת התזונה המונעת והקלינית, ובבריאות הציבור.
התכנית נועדה לכל המבקש להשתלב בעבודה במגוון תפקידים בתחום התזונה והדיאטה במערכת הבריאות ובתחומים השונים: חברתיים, כלכליים וסביבתיים. וכן, לעובדים במערכת הבריאות בישראל לשם קידומם המקצועי.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים משלבת בין קורסי מבוא במדעי הטבע, המזון, מדעי ההתנהגות והחברה, לבין קורסי ליבה והתמחות בתחומי העיסוק המגוונים של תזונה קלינית וקהילתית. כמו כן, בתכנית קורסים מתודולוגיים שיאפשרו לסטודנטים התנסות אמפירית בתחומי התזונה והבריאות השונים. לימודי המתודולוגיה בתחום מידענות ואוריינות תזונה תורמים לעצמאות בהשגת חומרים, תקשורת ושיתוף ברשתות חברתיות – המאפשרים להשתלב בפעילות קהילתית ולשמש מקור ידע והדרכה לשירות הציבור.
תכנית לימודים לתואר "בוגר B.Sc. במדעי התזונה
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז |
קורסי מבוא | |||
מבוא לביולוגיה של התא | 2 | ביולוגיה של התא- פרקים נבחרים | 2.5 |
מבוא לאפידמיולוגיה | 2 | פרקים נבחרים בתזונת האדם א | 2 |
מבוא לפסיכולוגיה | 2 | מבוא לפסיכולוגיה התפתחותית | 2 |
כימיה כללית | 3.5 | הכרת המזון א' | 1.5 |
פיזיקה כללית | 2.5 | כימיה אורגנית | 5 |
יסודות המתמטיקה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי | 3 | אנטומיה ופיזיולוגיה | 3 |
|
| מדעי המזון | 2.5 |
|
| ביוכימיה קלינית א' | 3.5 |
לימודי מתודולוגיה | |||
|
| ביוסטטיסטיקה א' | 2.5 |
|
| שיטות מחקר כמותיות | 2.5 |
|
| שיטות מחקר איכותניות | 2 |
יצירה יהודית | |||
תזונה, בריאות ואתיקה רפואית במקרא ובספרות הבתר- מקראית | 2 |
|
|
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז |
קורסי ליבה | |||
אנדוקרינולוגיה הומנית- היבטים מטבוליים ותזונתיים | 2 | פעילות גופנית כחלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא | 0 |
ומיקרוביולוגיה כללית | 3 | עקרונות בתורת האימונולוגיה ואלרגיה | 2 |
פיזיולוגיה של המאמץ | 2.5 | תזונה דיאטטית וקלינית א' | 5 |
משק המים והמלחים | 1 | פרמקולוגיה | 2 |
פתולוגיה כללית | 4 | טוקסיקולוגיה של המזון | 2.5 |
ביוכימיה קלינית ב' | 3.5 |
|
|
הכרת המזון ב' | 1.5 | פרקים נבחרים בתזונת האדם | 2 |
אנטומיה ופיזיולוגיה ב' | 4 | מזונות פונקציונליים | 2 |
פרקים בגנטיקה |
| פרקים בגנטיקה | 5 |
לימודי מתודולוגיה | |||
ביוסטטיסטיקה ב' | 2.5 |
|
|
סמסטר א' | נ"ז | סמסטר ב' | נ"ז |
קורסי ליבה | |||
תפקידי הדיאטן בביה"ח | 2 | תזונת ומוח- מתחילת החיים לגיל מבוגר | 1 |
הטיפול בהשמנה והפרעות אכילה | 3 | רגולציה של המזון | 1 |
חינוך, הדרכה וייעוץ אישי/קבוצתי | 2 | תזונת ילדים לגדילה בבריאות ובחולי | 2 |
אפידמיולוגיה קלינית במאה ה-21 השמנה, סוכרת והתסמונת המטבולית | 2 | מטבח מוסדי | 2 |
בין תזונה למחלות נפש | 2 | פתולוגיה מערכתית | 2 |
תזונה דיאטטית וקלינית ב' | 6.5 | מינרלים וויטמינים | 2 |
סדנאות מומחים | 4 | תזונה, פעילות גופנית/כושר ומחלות כרוניות | 2 |
תזונה קלינית מעשית | 2 | מבוא לביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה | 2 |
|
| הזדקנות | 2 |
יצירה יהודית | |||
קורס ביהדות | 2 |
|
|
קורסי העשרה | |||
מיקרואלמנטיים | 1 | נוטרוגנטיקה | 2 |
מחקרים קליניים כלים וכללים G.C.P. | 2 | חיידקי המיקרוביום | 1 |
|
| סוכרת כמגפה עולמית | 2 |
סמינר | |||
סמינר בתזונת האדם | 1 | סמינר עבודת שטח בתחום תזונה קלינית וקהילתית | 2 |
תכנית הלימודים בחוג מוצעת במתכונת מורחבת. סה"כ שעות לתואר 142 ש"ס.
ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים לפי קביעת המכללה
סגל המרצים
בראש החוג עומדת ד"ר שירה אמזלג. יחד אתה מלמדים מרצים וחוקרים בכירים מתחומי מחקר שונים: רפואה, תזונה ומזון, בריאות הציבור, מדעי החברה ועוד. סגל המרצים משלב מצוינות בהוראה ומחקר פעיל ועיסוק קליני בשדה. הסגל האקדמי והמנהלי מלוה את הסטודנט לאורך כל שנות התואר ובסיום לימודיו.
תנאי קבלה
חוג לימודים | ממוצע בגרות | פסיכומטרי | דרישות נוספות | חריגים (עד 10% מכלל המתקבלים) |
---|---|---|---|---|
.B.Sc במדעי התזונה | 90 | 550 | אישור היעדר רישום פלילי 5 יח"ל כימיה בציון 75 לפחות או מכינה בכימיה בסמוך לתחילת שנת הלימודים. | |
.B.Sc במדעי התזונה (חריגים) | 90 | 520 | אישור היעדר רישום פלילי 5 יח"ל כימיה בציון 75 לפחות או מכינה בכימיה בסמוך לתחילת שנת הלימודים. ראיון קבלה | קבלה בתנאי שנה א' |
B.Sc במדעי התזונה (חריגים) | 95 | אישור היעדר רישום פלילי ראיון קבלה מוגבר אחד לפחות בהיקף של 5 יח"ל בציון 75, בהתייחס למקצועות מדעיים בלבד (כימיה, ביו-הנדסה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה). 5 יח"ל כימיה בציון 75 לפחות או מכינה בכימיה בסמוך לתחילת שנת הלימודים. | קבלה בתנאי שנה א' | |
דיפלומה הנדסאי | 550 | אישור היעדר רישום פלילי ראיון קבלה מוגבר אחד לפחות בהיקף של 5 יח"ל בציון 75, בהתייחס למקצועות מדעיים בלבד (כימיה, ביו-הנדסה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה). 5 יח"ל כימיה בציון 75 לפחות או מכינה בכימיה בסמוך לתחילת שנת הלימודים. | קבלה בתנאי שנה א' |
לפירוט נוסף אודות תנאי הקבלה לחץ כאן
תנאי הקבלה נכונים למועד הפרסום, המכללה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את תנאי הקבלה מעת לעת על פי שיקול דעתה.
מועמדים שנתוני הקבלה אינם עומדים בדרישות המפורטות לעיל או שברשותם תעודות על לימודים קודמים, יוכלו להגיש בקשה לוועדת חריגים.
מומלץ ליצור קשר עם מרכז ייעוץ והרשמה בטלפון: 9990* סמוך למועד הרישום.