אייקון החוג ללימודי תיירות וכלכלה וניהול

החוג ללימודי תיירות וכלכלה וניהול

המכללה האקדמית אשקלון > מדעי החברה > החוג ללימודי תיירות וכלכלה וניהול

מועמדים יקרים,

פיתוחו המואץ של המשק הישראלי ושילובו במשק העולמי מובילים לביקוש רב לכוח אדם ניהולי מקצועי בשלל היבטים. ניהול מערכות ייצור, ניהול משאבי אנוש, ניהול מערכת מימון יעילה וניהול מושכל ומקצועי של משימות ועובדים במגוון תחומים. המשק הישראלי והעולם כולו, זקוקים למנהלות ומנהלים מוכשרות/רים במגוון נרחב של תחומים ועיסוקים. הפקולטה לכלכלה במכללה האקדמית אשקלון, מציעה מספר תארים והחל מהשנה הקרובה (תשפ"ה) נפתח חוג חדש, המשלב את עולם התיירות הבינלאומי עם לימודי כלכלה וניהול מתקדמים. סקרי תעסוקה מגלים כי מנהלות ומנהלים בעלי תואר אקדמי והכשרה כלכלית, משתכרים במרבית הארגונים בשכר גבוה. בוגרינו משתלבים במגוון משרות ניהוליות מעניינות ומשתלמות בארגונים שונים, והתואר החדש פותח לכם הזדמנות לעולם התיירות הגלובלי.

אנו חיים בעידן של חוויות ונהנים מתרבות הפנאי המפותחת ביותר בתולדות המין האנושי. לימודי תיירות, כלכלה וניהול יכשירו אתכם לניהול עדכני בתחומי הדעת המעניינים והעשירים ביותר שמציעה החברה האנושית. ההתמחות בעולם התיירות תזמן לכם קריירה מעניינת, המאפשרת מפגש עם לקוחותיכם ברגעים השמחים והנעימים ביותר בחייהם. בחינה קצרה של אופי הבילוי והפנאי שלכם, תגלה לכם שאתם נהנים מחוויות תיירותיות, שאותן מנהל עבורכם מישהו שלמד את התחום: טיסות לחו"ל, חוויות קולינריות, חופשה ונופש פעיל, סדנאות, טיולים בחיק הטבע, סיורים עירוניים, הרפתקאות, תחרויות ספורט, תרבות ופנאי.

במהלך השנה החולפת, חל גידול עולמי ניכר בביקוש לתיירות, ויעדים רבים ברחבי העולם, נהנים מביקושי שיא. אתרים ויעדים חדשים נולדים ברחבי העולם, והביקוש לבוגרי ניהול תיירות נמצא בשיאו. התואר החדש שלנו שם דגש על עולם התיירות, אך בוגרינו יוכלו לבחור להשתלב במגוון נרחב של תחומים אחרים כגון: השירות הציבורי, ניהול מוסדות תרבות ופנאי ועוד שלל תפקידי ניהול בארגונים שונים.

החוג החדש לתיירות, כלכלה וניהול, מציע לכם הזדמנות ייחודית להשתלב בענף מבוקש, כשאתם מצויידים בידע עדכני וחדשני הנלמד עם צוות מרצים מקצועי ומוביל בתחומו.

ד"ר שחר שילה

ראש החוג ללימודי תיירות

0סטודנטים
0בוגרים
0תכניות לימוד לתואר ראשון
0תכניות לימוד לתואר שני
יום פתוח 7.6.24
יום פתוח בתאריך 7.6.24 בין השעות 09:00  ועד 12:00  בקמפוס המכללה
הנכם מוזמנים לשמוע על מסלולי הלימוד לתואר ראשון ושני, בית הספר להנדסאים ומכינות לתואר ראשון, לחוות את חיי הקמפוס ולהירשם ללימודים.
ראשי החוגים, מרצים ויועצות הלימודים מחכים לכם
שכר לימוד אוניברסיטאי

מערכת ההשכלה הגבוהה בארץ פועלת באמצעות ארבעה סוגי מוסדות: אוניברסיטאות, מכללות ציבוריות, מכללות חוץ תקציביות ומכללות להוראה.

האוניברסיטאות, המכללות הציבוריות והמכללות להוראה הן מוסדות שפועלות במסגרת ממלכתית וכפופות להחלטות הועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה, ולכן שכר הלימוד בהן נקבע על ידי המועצה להשכלה גבוהה ונמצא תחת פיקוח של הות"ת. עם המוסדות הממלכתיים נמנית גם המכללה האקדמית אשקלון ושכר הלימוד קבוע כמו באוניברסיטאות בארץ, בעוד שהמכללות החוץ תקציביות גובות שכר לימוד שאינו מפוקח ואינו קבוע על ידי המועצה להשכלה גבוהה.

שכר הלימוד שנקבע על ידי המל"ג לשנת הלימודים תשפ"ד במוסדות הממלכתיים הינו 11,296 לתואר ראשון ו- 15,265 לתואר שני. שכר הלימוד צמוד למדד יולי 2023.

שנה ראשונה חינם

בנוסף לפיקדון/ מענק שחרור משירות בצה"ל, חיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי זכאים גם לשנה חינם לתלמידי התואר הראשון. המכללה האקדמית אשקלון מוכרת בחוק עידוד השכלה בנגב ובגליל שמעניק פטור משכר לימוד בשנה א, לחיילים משוחררים, בוגרות שירות לאומי ובוגרי שירות אזרחי (הזכאות היא לחמש שנים מיום השחרור).

זכאים למימון

חייל/ת משוחרר המחזיק בתעודת שחרור בכבוד זכאי ל 100% מההטבה.

בוגר/ת שירות לאומי 23 חודשים זכאי למלוא ההטבה.

בוגר/ת שרות לאומי 12 חודשים זכאי למחצית ההטבה.

שרות אזרחי 12 חודשים זכאי למלוא ההטבה.

הזכאות הינה למשך 5 שנים מיום סיום שירות החובה, על פי חוק חיילים משוחררים.

פיתוח קריירה

המרכז לפיתוח קריירה במכללה, שם לו למטרה לחשוף הזדמנויות תעסוקתיות הן לסטודנטים והן לבוגרי המכללה והכוונתם לתעסוקה, לארגן ירידי תעסוקה וימי "זרקור" של מעסיקים משמעותיים לסטודנטים ובוגרי המכללה, לפעול בהתמדה ליצירת קשרים עם מפעלים ומעסיקים במשך כל השנה, לארגן סדנאות בנושא הכוונה תעסוקתית, כתיבת קורות חיים והכנה לראיון עבודה.

מערכת לניהול/חיפוש משרות (ACDEME) אשר נרכשה באמצעות המכללה, הוכחה כיעילה ומאפשרת כלים ניהוליים בתהליך התאמה, כתיבת קורות חיים מקצועיים וכן מיון וגיוס מועמדים לעבודה. המערכת זמינה באתר המכללה תחת הכותרת "הכוונה תעסוקתית" ומאפשרת איתור משרות ביעילות ובמהירות.